Οι Εσκιμώοι

του PerPal88 (Στ’3)

Οι Ίνουιτ είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής Τούλε και εμφανίστηκαν στην Αλάσκα το 1000 μ.Χ., έφυγαν στην δυτική Γροιλανδία το 1300 μ.χ και έναν αιώνα αργότερα, το 1400 μ.Χ στην ανατολική. Zούν στην Αλάσκα, στον Βόρειο Καναδά και στη Γροιλανδία κοντά και γύρω από τον Βόρειο πολικό κύκλο.

Στο παρελθόν έμεναν σε ίγκλου και κυνηγούσαν κυρίως φώκιες και φάλαινες για να έχουν τροφή και ρούχα και μετακινούνταν με έλκηθρα που έσερναν σκυλιά, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να επιβιώνουν σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες.

Αλλά ακόμα και σήμερα ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής, όμως μετακινούνται με τζιπ και ζούν σε χτισμένα σπίτια. Επειδή ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους τους φάνηκε να κινδυνεύει, κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αναβιώσουν τον τρόπο ζωής των προγόνων τους, με τον μοντέρνο.

Οι εσκιμώοι πιστεύουν πως τα πάντα έχουν ψυχή όχι μόνο ο άνθρωπος και τα ζώα, αλλά και η θάλασσα, οι δυνάμεις της φύσης, ο άνεμος κ.λ.π.

Έχουν, ακόμα και σάμανους (μάγους θεραπευτές) που, όπως πιστεύουν οι Ίνουιτ, έχουν την δυνατότητα να θεραπεύσουν κάθε ψυχικό και σωματικό πλήγμα, να προβλέπουν τον καιρό, να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.